Υλικά
Υλικά για 2 τσουρέκια
2 φύλλα σφολιάτας
500 γρ. ανθότυρο
300 γρ. τριμμένη γραβιέρα
300 γρ. τριμμένο κασέρι
4 αυγά
2 κουτ. σούπας κύμινο
4-5 κλωναράκια φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα (ρίγανη, βασιλικό, θυμάρι)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάστε τη γέμιση: Ανακατέψτε σε ένα μπολ το ανθότυρο με τη γραβιέρα, το κασέρι, 3 αυγά, τα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ανοίξτε τα φύλλα σφολιάτας στον πάγκο εργασίας. Κόψτε κάθε φύλλο σε 3 λωρίδες κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς.
Μοιράστε τη μισή ποσότητα από τη γέμιση στις 3 λωρίδες ζύμης.
Αλείψτε τις άκρες της ζύμης με νερό και τυλίξτε κάθε κομμάτι ζύμης σε ρολό κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς. Πιέστε τις άκρες για να κολλήσει η ζύμη.
Πιάστε τις άκρες από τα 3 ρολά και πλέξτε τα μεταξύ τους, σχηματίζοντας ένα τσουρέκι.
Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο και με τα υπόλοιπα υλικά, φτιάχνοντας ακόμα ένα τσουρέκι.
Χτυπήστε το αυγό που περίσσεψε με 2 κουταλιές νερό. Βάλτε τα τσουρέκια προσεκτικά σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αλείψτε τα με το αυγό και πασπαλίστε με το κύμινο.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 50 λεπτά.
Τip
Πρωτότυπα αλμυρά τσουρέκια, ιδανικά για πρωινό ή σνακ.