Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
250 γρ. φέτα σπασμένη
1 βαζάκι πάστα ελιάς ή ελιές σε ροδελίτσες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
μερικά φυλλαράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
ελαιόλαδο
σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Κόβουμε όσο ακόμα είναι πολύ κρύο το φύλλο της σφολιάτας σε 3 ροδέλες.
Πασπαλίζουμε κατά μήκος στη μία άκρη του φύλλου τη φέτα. Προσθέτουμε την πάστα ελιάς ή τις ελιές, τον μαϊντανό και το ξύσμα. Τυλίγουμε σε ρολό.
Βάζουμε τα ρολάκια σε λαδωμένο ταψί, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε αν θέλουμε με σουσάμι.
Τα ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσουν.
Tip
Γίνονται και με φύλλο κρούστας, χωριάτικο ή ζύμη κουρού. Ακόμα καλύτερα είναι με δικό μας χειροποίητο φύλλο. Αν τα φτιάξετε με σφολιάτα, καταναλώστε τα αμέσως, καυτά από τον φούρνο.