
Υλικά
125ml ξινόγαλαΥλικά (για 2 άτομα)
125ml γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά (ή δυνατόν αρωματισμένο με βανίλια)
400 γρ. ώριμο μάνγκο, καθαρισμένο
1 κ.σ. φρέσκος χυμός λάιμ
1 κ.κ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ, ανακατεμένο με σκόνη τζίντζερ
3-5 παγάκια, αναλόγως μεγέθους
Εκτέλεση
Αναμειγνύετε το ξινόγαλα με το γιαούρτι στο μπλέντερ.
Προσθέτετε το μάνγκο κομμένο σε κυβάκια, το χυμό του λάιμ και τα δύο τζίντζερ.
Ενώ το μίξερ βρίσκεται σε λειτουργία, προσθέτετε ένα ένα τα παγάκια, μέχρι να ανακατευτούν καλά και να αποκτήσει το μείγμα την επιθυμητή υφή.
Το σερβίρετε σε ποτήρι του χυμού, γαρνίροντάς το με φετούλες λάιμ.
Θερμίδες ανά μερίδα 320 kcals.
Πολλές βιταμίνες Α, C καθώς και κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και σίδηρο Αρκετές διαιτητικές ίνες.
(Διατροφική αξιολόγηση συνταγών Ντίντα Καπιτζόγλου – Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, συνεργάτης Διατροφικού Αθηνών)