
Υλικά
Υλικά
300γρ. μικρές, βιολογικές φράουλες
1 1/2 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ
200 γρ. τυρί ρικόττα
200 γρ. τυρί μασκαρπόνε
250 γρ. κρέμα σαντιγί
2 φλ. τσ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
80 γρ. ζάχαρη άχνη(μειώνετε σε 50γρ. αν η σαντιγί σας έχει ζάχαρη)
1 φύλλο ζελατίνας
2 βανίλιες
6 κ.σ. μαρμελάδα φραμπουάζ (ή φράουλα)
Παρασκευή
Θα χρειαστείτε μία φόρμα στρογγυλή, με έλασμα και χωρίς οπή.
Επίσης, υπολογίστε ότι το γλυκό πρέπει να μείνει μία νύχτα στο ψυγείο.Πλένετε τις φράουλες, αφαιρείτε τα κοτσάνια, τις σκουπίζετε, τις κόβετε στη μέση και τις αφήνετε σε σουρωτήρι.
Βάζετε τη ζελατίνα να μαλακώσει σε λίγο κρύο νερό και κατόπιν τη διαλύετε σε ένα φλ.
του καφέ καυτό νερό.
Σε μεγάλο μπολ αναμιγνύετε τα τυριά, τις βανίλιες, τη ζάχαρη και τη ζελατίνα.
Ανακατεύετε καλά να ενωθούν τα υλικά.
Στο προηγούμενο μίγμα προσθέτετε σταδιακά τη σαντιγί αναμιγνύοντας με κουτάλι.
Βάζετε τη μαρμελάδα σε χαμηλή φωτιά με 2 κ.σ νερό κι ανακατεύετε να διαλυθεί.
Μόλις ζεσταθεί την αποσύρετε.
Βουτάτε πολύ γρήγορα λίγα-λίγα σαβουαγιάρ στο χυμό πορτοκαλιού και τα στρώνετε στον πάτο και όρθια στα τοιχώματα της φόρμας.
Στρώνετε από πάνω τη μισή κρέμα.
Συνεχίζετε με άλλη μία στρώση μπισκότα και βάζετε από πάνω τις μισές φράουλες.
Σκεπάζετε με την υπόλοιπη κρέμα και τακτοποιείτε όμορφα επάνω τις υπόλοιπες φράουλες.
Σκεπάζετε τις φράουλες με τη μαρμελάδα και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο μια νύχτα πριν το ξεφορμάρετε σε πιατέλα.