Follow us

Cheesecake με καραμέλα

Cheesecake με καραμέλα

Υλικά

υλικά

175 γρ. μπισκότα πτι μπερ

50 γρ. φρέσκο βούτυρο

γιά την καραμέλα:

100 γρ. ζάχαρη καστανή

60 γρ. φρέσκο βούτυρο

100 γρ. ζάχαρη άχνη

5 κ.σ. νερό 

2 κ.σ. γάλα

γιάτην κρέμα τυριού:

500 γρ. μασκαρπόνε

250 γρ. ρικότα

2 λεμόνια, το χυμό

150 γρ. ζάχαρη

4 αβγά

1 κ.γ. υγρό άρωμα βανίλιας

παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.

Λυώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.

Σπάμε τα μπισκότα και τα τρίβουμε, ώστε να γίνουν τρίμματα και τα ανακατεύουμε με το λυωμένο βούτυρο μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.

Καλύπτουμε με χαρτί ψησίματος μία φόρμα με έλασμα.

Απλώνουμε το μείγμα των μπισκότων στον πάτο και στα τοιχώματα, πιέζοντάς το καλά.

Ψήνουμε στο φούρνο γιά 12'-15'.

Στο μεταξύ, σε μεγάλο μπολ, χτυπάμε τη ρικότα με το σύρμα ή στο μίξερ, ν' αποκτήσει κρεμώδη υφή.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μασκαρπόνε και χτυπάμε το μείγμα.

Προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών, τη βανίλια και το ξύσμα από μισό λεμόνι και χτυπάμε το μείγμα 1' ακόμα.

Προσθέτουμε τ' αβγά, ένα- ένα, χτυπώντας, να ενσωματωθούν στο μείγμα. Οταν έχει κρυώσει αρκετά η βάση των μπισκότων, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160ο, γεμίζουμε τη φόρμα με το μείγμα και ψήνουμε το γλυκό στο φούρνο γιά μία ώρα.

Οταν το βγάλουμε , το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο γιά 3 ώρες, τουλάχιστον.

Γιά να φτιάξουμε την καραμέλα, σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να λυώσει το βούτυρο.

Προσθέτουμε το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και το νερό, λίγο- λίγο.

Μόλις λυώσει η ζάχαρη και αρχίσει να ξανθαίνει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την άχνη χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα.

Τέλος, αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει.

Ρίχνουμε την καραμέλα πάνω στο γλυκό και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.