Υλικά
Υλικά
2 κούπες κρέμα γάλακτος
1/3 κούπας λευκή ζάχαρη
3 κούπες φράουλες
1/4 κούπας πλήρες γάλα
Παρασκευή
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί εντελώς, αλλά προσέχοντας να μην βράσει το μείγμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Στο μεταξύ πλένουμε καλά τις φράουλες και τις κόβουμε στη μέση.
Τις τοποθετούμε μαζί με το γάλα σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε τον πουρέ από τις φράουλες στο μείγμα της κρέμας και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς.
Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Στη συνέχεια τοποθετούμε σε παγωτομηχανή και καταψύχουμε σύμφωνα με τις οδηγίες.