Υλικά
Υλικά
1 1/2 κούπες κόκκινα φρούτα (βατόμουρα, φραμπουάζ, φράουλες, blueberries)
2 κούπες κρέμα γάλακτος
1/3 κούπας λευκή ζάχαρη
2 κσ βότκα
Παρασκευή
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα φρούτα και λιώνουμε με ένα πιρούνι ή το εργαλείο του πουρέ, αλλά όχι τελείως, ώστε να μείνουν μερικά κομματάκια.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει και να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη βότκα.
Τοποθετούμε το μπολ μέσα σε ένα μεγαλύτερο με πάγο ή κρύο νερό για να κρυώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τα λιωμένα φρούτα.
Ανακατεύουμε απαλά, αφήνουμε να κρυώσει τελείως στο ψυγείο και αδειάζουμε σε μια παγωτομηχανή.
Καταψύχουμε σύμφωνα με τις οδηγίες.
Σερβίρουμε με μερικά κόκκινα φρούτα και σαντιγύ.