Υλικά
Υλικά
2 κούπες κρέμα γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
3 κσ κακάο
150 γρ κουβερτούρα, κομμένη σε κομματάκια
1 κούπα φρέσκο γάλα, πλήρες
3/4 κούπας λευκή ζάχαρη
5 κρόκους φρέσκων αβγών
1 κούπα φουντούκια, ελαφρά σπασμένα
1 κούπα μικρά ζαχαρωτά marshmallows
Παρασκευή
Σε μία μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε 1 κούπα κρέμα γάλακτος και το κακάο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί εντελώς η σκόνη.
Μόλις αρχίσει το μείγμα να βράζει αφήνουμε για 1 λεπτό περίπου και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα και αφήνουμε να σταθεί για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Σε μια άλλη κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Στο μεταξύ σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους.
Όταν το μείγμα του γάλακτος ζεσταθεί αλλά πριν βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αργά και σταδιακά τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς με γρήγορο ρυθμό με ένα σύρμα.
Επαναφέρουμε στη φωτιά και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να δέσει ελαφρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας.
Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί τελείως.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ζαχαρωτά και τα φουντούκια και τοποθετούμε στην παγωτομηχανή.
Καταψύχουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της μηχανής.