Follow us

Παγωτό rocky road

Παγωτό rocky road

Υλικά

Υλικά

2 κούπες κρέμα γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου

3 κσ κακάο

150 γρ κουβερτούρα, κομμένη σε κομματάκια

1 κούπα φρέσκο γάλα, πλήρες

3/4 κούπας λευκή ζάχαρη

5 κρόκους φρέσκων αβγών

1 κούπα φουντούκια, ελαφρά σπασμένα

1 κούπα μικρά ζαχαρωτά marshmallows

Παρασκευή

Σε μία μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε 1 κούπα κρέμα γάλακτος και το κακάο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί εντελώς η σκόνη.

Μόλις αρχίσει το μείγμα να βράζει αφήνουμε για 1 λεπτό περίπου και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα και αφήνουμε να σταθεί για 2-3 λεπτά.

Στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.

Σε μια άλλη κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

Στο μεταξύ σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους.

Όταν το μείγμα του γάλακτος ζεσταθεί αλλά πριν βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αργά και σταδιακά τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς με γρήγορο ρυθμό με ένα σύρμα.

Επαναφέρουμε στη φωτιά και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να δέσει ελαφρά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας.

Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί τελείως.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ζαχαρωτά και τα φουντούκια και τοποθετούμε στην παγωτομηχανή.

Καταψύχουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της μηχανής.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.