Υλικά
υλικά
350 γρ. κεράσια
300 γρ. μασκαρπόνε
100 γρ. λευκή κουβερτούρα
100 γρ. ζάχαρη καστανή
1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ (περίπου 18-20)
4 αβγά πολύ φρέσκα, τους κρόκους
1/2 φλ.τσ. σιρόπι ζάχαρης
2 κ.σ. λικέρ Κουαντρό
4 κ.σ. μαρμελάδα κόκκινων φρούτων
παρασκευή
Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο.
Τα αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν.
Λυώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπαιν μαρί, χωρίς να ανακατεύουμε.
Χτυπάμε λίγο με το πιρούνι το μασκαρπόνε ν' αφρατέψει.
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη.
Όταν ασπρίζουν και αφρατέψουν προσθέτουμε το μασκαρπόνε και τη λυωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι να ενωθούν.
Έχουμε έτοιμη την πιατέλα της τούρτας.
Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το σιρόπι με το λικέρ.
Βουτάμε στιγμιαία τα μισά σαβουαγιάρ λίγα-λίγα και τα στρώνουμε στην πιατέλα.
Στρώνουμε από πάνω τη μισή κρέμα και βάζουμε επάνω τα μισά κεράσια.
Συνεχίζουμε με μια στρώση ακόμα σαβουαγιάρ, την υπόλοιπη κρέμα και ισιώνουμε καλά με ένα μαχαίρι.
Αναλύουμε τη μαρμελάδα με 1 κ.σ νερό και την απλώνουμε επάνω στην κρέμα.
Τακτοποιούμε επάνω τα υπόλοιπα κεράσια και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν το σερβίρισμα. σημ.
μπορούμε να διακοσμήσουμε την τούρτα με μερικά κεράσια ολόκληρα, με το κοτσάνι στους, στο κέντρο.