Follow us

Τούρτα με κεράσια, μασκαρπόνε και λευκή σοκολάτα

Τούρτα με κεράσια, μασκαρπόνε και λευκή σοκολάτα

Υλικά

υλικά

350 γρ. κεράσια

300 γρ. μασκαρπόνε

100 γρ. λευκή κουβερτούρα

100 γρ. ζάχαρη καστανή

1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ (περίπου 18-20)

4 αβγά πολύ φρέσκα, τους κρόκους

1/2 φλ.τσ. σιρόπι ζάχαρης 

2 κ.σ. λικέρ Κουαντρό 

4 κ.σ. μαρμελάδα κόκκινων φρούτων

παρασκευή

Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο.

Τα αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν.

Λυώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπαιν μαρί, χωρίς να ανακατεύουμε.

Χτυπάμε λίγο με το πιρούνι το μασκαρπόνε ν' αφρατέψει.

Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη.

Όταν ασπρίζουν και αφρατέψουν προσθέτουμε το μασκαρπόνε και τη λυωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι να ενωθούν.

Έχουμε έτοιμη την πιατέλα της τούρτας.

Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το σιρόπι με το λικέρ.

Βουτάμε στιγμιαία τα μισά σαβουαγιάρ λίγα-λίγα και τα στρώνουμε στην πιατέλα.

Στρώνουμε από πάνω τη μισή κρέμα και βάζουμε επάνω τα μισά κεράσια.

Συνεχίζουμε με μια στρώση ακόμα σαβουαγιάρ, την υπόλοιπη κρέμα και ισιώνουμε καλά με ένα μαχαίρι.

Αναλύουμε τη μαρμελάδα με 1 κ.σ νερό και την απλώνουμε επάνω στην κρέμα.

Τακτοποιούμε επάνω τα υπόλοιπα κεράσια και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν το σερβίρισμα. σημ.

μπορούμε να διακοσμήσουμε την τούρτα με μερικά κεράσια ολόκληρα, με το κοτσάνι στους, στο κέντρο.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.