
Υλικά για 4 άτομα
1 κεσεδάκι μασκαρπόνε
200 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλεφεια
2 πολύ φρέσκα αβγά
2 κ.σ. ζάχαρη
8 μπισκότα πικραμύγδαλου (ή πτι μπέρ αν δεν βρείτε)
σταφύλι λευκό χωρίς κουκούτσια, περ. 2 φλ. τσαγιού
1 κ.γ. άρωμα βανίλιας
Παρασκευή
Πλένουμε και στεγνώνουμε τις ρώγες του σταφυλιού.
Χωρίζουμε τα αβγά και χτυπάμε τα σπράδια σε μαρέγκα σφιχτή.
Χτυπάμε με τον αβγοδάρτη το μασκαρπόνε και το τυρί κρέμα με τους κρόκους και τη ζάχαρη να γίνουν λεία και αφράτα και προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας.
Ενσωματώνουμε προσεκτικά σε αυτό το μείγμα τη μαρέγκα, προσθέτοντάς την σε 3-4 δόσεις.
Κρατάμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Μπορείτε να σερβίρετε το επιδόρπιο σε μεγάλο μπολ ή σε φαρδιά ποτήρια χωρίς πόδι.
Θρυματίζετε χοντρά τα μπισκότα και βάζετε τα μισά στα ποτήρια ή στον πάτο του μπολ.
Από πάνω βάζετε τη μισή κρέμα και ανάλογες ρώγες σταφυλιού, μετά την υπόλοιπη κρέμα, τα υπόλοιπα σταφύλια και επάνω τα υπόλοιπα θρυμματισμένα μπισκότα.