Υλικά
1 φλ. στραγγιστό γιαούρτιΥλικά
2 αβγά
1,5 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλ. ανθότυρο ή μυζήθρα
ξύσμα ενός λεμονιού
3 κ.σ. μαύρες σταφίδες
4 κ.σ. μπράντι
μαρμελάδα (αν θέλουμε)
σπορέλαιο
Εκτέλεση
Πλένουμε τις σταφίδες και τις βάζουμε να φουσκώσουν στο μπράντι (τουλάχιστον 1 ώρα).
Ρίχνουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το ξύσμα λεμονιού και το σπορέλαιο και ζυμώνουμε γρήγορα να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
Το βάζουμε στο ψυγείο 1 ώρα.
Το βγάζουμε από το ψυγείο, προσθέτουμε τις σταφίδες με το μπράντι και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με πηρούνι. Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια στο μέγεθος του καρυδιού. Ρίχνουμε 2 εκ.σπορέλαιο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και το ζεσταίνουμε μέχρι να κάψει αλλά να μην καπνίσει.
Τηγανίζουμε τις τυρομπαλίτσες μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα τις βγάζουμε επάνω σε χαρτί κουζίνας.
Τις σερβίρουμε ζεστές (όχι καυτές) ή και σε θερμοκρασία δωματίου και τις γαρνίρουμε αν θέλουμε με κάποια μαρμελάδα περασμένη από τη μουλινέτα, σαν σως.
Α.Τ.