Follow us

Τηγανιτά «σάντουϊτς» με μπράντι, μασκαρπόνε και μπανάνες φλαμπέ

Τηγανιτά «σάντουϊτς» με μπράντι, μασκαρπόνε και μπανάνες φλαμπέ

Υλικά

Υλικά

12 φέτες ψωμί για τοστ χωρίς την κόρα

1 ½ φλ. κρέμα γάλακτος

1 ½ φλ. γάλα

4 κ.σ. ζάχαρη 

1 κ.σ. ανθόνερο 

4 κρόκοι  αβγών

1 ολόκληρο αβγό

Για τη γέμιση τυριού

1 φλ. μασκαρπόνε

3 κ.σ. ζάχαρη 

2 κ.σ. μπράντι 

1 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι

1 κ.σ. κρέμα γάλακτος

1 δόση βανιλίνη 

1 κρόκος αβγού

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για τις καραμελωμένες μπανάνες  

½ φλ. ζάχαρη

4 μπανάνες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε χοντρές φέτες

3 κ.σ. μπράντι

6 κ.σ. βούτυρο

Τριμμένο μοσχοκάρυδο ή κανέλλα αν θέλουμε

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: βάζουμε το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη, το μπράντι, τη μαρμελάδα, την κρέμα, τη βανίλια, τον κρόκο του αβγού και το ξύσμα πορτοκαλιού σε ένα μπολ και ανακατεύουμε πολύ απαλά με ένα κουτάλι. Βάζουμε στο ψυγείο.Ετοιμάζουμε τις φέτες: χτυπάμε σε ένα μπολ την κρέμα, το γάλα, τη ζάχαρη, το ανθόνερο, τους κρόκους αβγών και το ολόκληρο αβγό με τον αβγοδάρτη, μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.

Το μεταφέρουμε σε μεγάλο ρηχό σκεύος και βουτάμε γρήγορα μέσα τις φέτες του ψωμιού, γυρίζοντάς τις προσεχτικά με σπάτουλα, μέχρι να απορροφήσουν το μείγμα αλλά να μην λιώσουν.

Λιώνουμε 2 -3 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις φέτες πρώτα από τη μια μεριά και μετά από την άλλη, μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα.

Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Ενώνουμε ανά δύο τις τηγανισμένες φέτες με μια γενναιόδωρη στρώση γέμισης ανάμεσα και βάζουμε σε πιατέλα.

Ετοιμάζουμε τις καραμελωμένες μπανάνες: ζεσταίνουμε τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει πορτοκαλί χρώμα.

Βάζουμε μέσα τις φέτες μπανάνας και τις καραμελώνουμε (20 δευτερόλεπτα), κουνώντας κυκλικά το τηγάνι.

Ζεσταίνουμε το μπράντι, το ανάβουμε προσεκτικά και περιχύνουμε αμέσως τις μπανάνες.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 δευτερόλεπτα.

Ρίχνουμε τις καραμελωμένες μπανάνες επάνω στα "σάντουϊτς" με τις τηγανητές φέτες και το μασκαρπόνε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας, αν θέλουμε, με λίγο μοσχοκάρυδο ή κανέλλα.

Α.Τ.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.