Υλικά
12 φέτες ψωμί για τοστ χωρίς την κόραΥλικά
1 ½ φλ. κρέμα γάλακτος
1 ½ φλ. γάλα
4 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. ανθόνερο
4 κρόκοι αβγών
1 ολόκληρο αβγό
Για τη γέμιση τυριού
1 φλ. μασκαρπόνε
3 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. μπράντι
1 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι
1 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 δόση βανιλίνη
1 κρόκος αβγού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για τις καραμελωμένες μπανάνες
½ φλ. ζάχαρη
4 μπανάνες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε χοντρές φέτες
3 κ.σ. μπράντι
6 κ.σ. βούτυρο
Τριμμένο μοσχοκάρυδο ή κανέλλα αν θέλουμε
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: βάζουμε το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη, το μπράντι, τη μαρμελάδα, την κρέμα, τη βανίλια, τον κρόκο του αβγού και το ξύσμα πορτοκαλιού σε ένα μπολ και ανακατεύουμε πολύ απαλά με ένα κουτάλι. Βάζουμε στο ψυγείο.Ετοιμάζουμε τις φέτες: χτυπάμε σε ένα μπολ την κρέμα, το γάλα, τη ζάχαρη, το ανθόνερο, τους κρόκους αβγών και το ολόκληρο αβγό με τον αβγοδάρτη, μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Το μεταφέρουμε σε μεγάλο ρηχό σκεύος και βουτάμε γρήγορα μέσα τις φέτες του ψωμιού, γυρίζοντάς τις προσεχτικά με σπάτουλα, μέχρι να απορροφήσουν το μείγμα αλλά να μην λιώσουν.
Λιώνουμε 2 -3 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις φέτες πρώτα από τη μια μεριά και μετά από την άλλη, μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα.
Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Ενώνουμε ανά δύο τις τηγανισμένες φέτες με μια γενναιόδωρη στρώση γέμισης ανάμεσα και βάζουμε σε πιατέλα.
Ετοιμάζουμε τις καραμελωμένες μπανάνες: ζεσταίνουμε τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει πορτοκαλί χρώμα.
Βάζουμε μέσα τις φέτες μπανάνας και τις καραμελώνουμε (20 δευτερόλεπτα), κουνώντας κυκλικά το τηγάνι.
Ζεσταίνουμε το μπράντι, το ανάβουμε προσεκτικά και περιχύνουμε αμέσως τις μπανάνες.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 δευτερόλεπτα.
Ρίχνουμε τις καραμελωμένες μπανάνες επάνω στα "σάντουϊτς" με τις τηγανητές φέτες και το μασκαρπόνε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας, αν θέλουμε, με λίγο μοσχοκάρυδο ή κανέλλα.
Α.Τ.