Follow us

Τράιφλ με φράουλες

Τράιφλ με φράουλες

Υλικά

Υλικά

200 γρ. παντεσπάνι

½ φλιτζάνι λικέρ με άρωμα καφέ

70 γρ. κουβερτούρα τριμμένη

500 γρ. φρέσκες φράουλες κομμένες σε φέτες

Κακάο

Για την κρέμα:

4 κρόκοι αυγών

2 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.γ. κορνφλάουρ διαλυμένο σε ελάχιστο κρύο νερό

½ φλ. γάλα

½ φλ. κρέμα γάλακτος

2 δόσεις βανιλίνη

250 γρ. τυρί μασκαρπόνε

Εκτέλεση

Κόβουμε το παντεσπάνι σε μπουκιές και το βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ που να χωράει 1 λίτρο.

Το ραντίζουμε με το λικέρ και το πασπαλίζουμε με τη μισή κουβερτούρα.

Απλώνουμε επάνω το 1/3 από τις φράουλες.Φτιάχνουμε την κρέμα: Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κορνφλάουρ.

Ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος μέχρι φθάσουν σε σημείο βρασμού.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα του γάλακτος λίγο-λίγο και πολύ αργά στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας συνέχει με τον αβγοδάρτη.

Μεταφέρουμε όλο το μείγμα σε μία καθαρή κατσαρόλα και ανακατεύουμε επάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά, ώσπου να πήξει τόσο, ώστε να στέκεται στη ράχη του κουταλιού.

Ρίχνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα και τη βανίλια, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη (για να μην κάνει κρούστα).

Χτυπάμε στο μίξερ το μασκαρπόνε και το ανακατεύουμε πολύ καλά με την κρύα κρέμα.

Απλώνουμε το μείγμα επάνω στις φράουλες, γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες φράουλες και πασπαλίζουμε με το κακάο κοσκινισμένο.

Α.Τ.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.