Υλικά
200 γρ. παντεσπάνιΥλικά
½ φλιτζάνι λικέρ με άρωμα καφέ
70 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
500 γρ. φρέσκες φράουλες κομμένες σε φέτες
Κακάο
Για την κρέμα:
4 κρόκοι αυγών
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.γ. κορνφλάουρ διαλυμένο σε ελάχιστο κρύο νερό
½ φλ. γάλα
½ φλ. κρέμα γάλακτος
2 δόσεις βανιλίνη
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
Εκτέλεση
Κόβουμε το παντεσπάνι σε μπουκιές και το βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ που να χωράει 1 λίτρο.
Το ραντίζουμε με το λικέρ και το πασπαλίζουμε με τη μισή κουβερτούρα.
Απλώνουμε επάνω το 1/3 από τις φράουλες.Φτιάχνουμε την κρέμα: Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κορνφλάουρ.
Ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος μέχρι φθάσουν σε σημείο βρασμού.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα του γάλακτος λίγο-λίγο και πολύ αργά στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας συνέχει με τον αβγοδάρτη.
Μεταφέρουμε όλο το μείγμα σε μία καθαρή κατσαρόλα και ανακατεύουμε επάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά, ώσπου να πήξει τόσο, ώστε να στέκεται στη ράχη του κουταλιού.
Ρίχνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα και τη βανίλια, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη (για να μην κάνει κρούστα).
Χτυπάμε στο μίξερ το μασκαρπόνε και το ανακατεύουμε πολύ καλά με την κρύα κρέμα.
Απλώνουμε το μείγμα επάνω στις φράουλες, γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες φράουλες και πασπαλίζουμε με το κακάο κοσκινισμένο.
Α.Τ.