Follow us

Τάρτα με μασκαρπόνε, σοκολάτα και κόκκινα φρούτα

Τάρτα με μασκαρπόνε, σοκολάτα και κόκκινα φρούτα

Υλικά

Υλικά

1 συσκευασία φύλλο κουρού ή 1 έτοιμη τάρτα

500 γρ. μασκαρπόνε

200 γρ. κουβερτούρα

½ φλ. άχνη ζάχαρη σε σκόνη

2 κ.σ. λικέρ φραμπουάζ ή άλλο λικέρ κόκκινων φρούτων

1 φλ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

2 φλ. φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα του δάσους

1/3 φλ. μαρμελάδα από φρούτα του δάσους (χωρίς σπόρους)

Εκτέλεση

Αν χρησιμοποιήσουμε ζύμη κουρού, την ξεπαγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180o C.

Ανοίγουμε ελαφρά το φύλλο της ζύμης κουρού με τον πλάστη.

Ντύνουμε μια ταρτιέρα διαμέτρου 23 -25 εκ.

αφήνοντας τη ζύμη να περισσεύει 1 εκ.

έξω από τα χείλη της ταρτιέρας.

Την τρυπάμε με το πιρούνι, βάζουμε επάνω ένα κομμάτι λαδόκολλα και τη γεμίζουμε με όσπρια ή τις ειδικές μπίλιες.

Ψήνουμε για 8 -10λεπτά, ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει επάνω σε σχάρα.

Εν τω μεταξύ, σε μια μέτρια κατσαρόλα ανακατεύουμε το μασκαρπόνε, την κουβερτουρα και την άχνη ζάχαρη.

Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε ανακατεύοντας το λικέρ. Αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί και ρίχνουμε το ⅓ στο μείγμα τυρί -σοκολάτα.

Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.

Προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα ανακατεύοντας πολύ ελαφρά.

Γεμίζουμε την ψημένη τάρτα με την κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα με το πίσω μέρος ενός βρεγμένου κουταλιού.

Την βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες.

Ξεπαγώνουμε τα φρούτα (αν δεν βρούμε φρέσκα) και τα στραγγίζουμε από τους χυμούς τους.

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φρέσκα φρούτα.

Ανακατεύουμε τα φρούτα με τη μαρμελάδα.

Για να σερβίρουμε, κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια την τάρτα και ρίχνουμε επάνω λίγη από τη σάλτσα των φρούτων με τη μαρμελάδα.

A.T.

Επίσης...

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Περισσότερα από

Γλυκά

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.