Υλικά
1 συσκευασία φύλλο κουρού ή 1 έτοιμη τάρτα Υλικά
500 γρ. μασκαρπόνε
200 γρ. κουβερτούρα
½ φλ. άχνη ζάχαρη σε σκόνη
2 κ.σ. λικέρ φραμπουάζ ή άλλο λικέρ κόκκινων φρούτων
1 φλ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 φλ. φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα του δάσους
1/3 φλ. μαρμελάδα από φρούτα του δάσους (χωρίς σπόρους)
Εκτέλεση
Αν χρησιμοποιήσουμε ζύμη κουρού, την ξεπαγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180o C.
Ανοίγουμε ελαφρά το φύλλο της ζύμης κουρού με τον πλάστη.
Ντύνουμε μια ταρτιέρα διαμέτρου 23 -25 εκ.
αφήνοντας τη ζύμη να περισσεύει 1 εκ.
έξω από τα χείλη της ταρτιέρας.
Την τρυπάμε με το πιρούνι, βάζουμε επάνω ένα κομμάτι λαδόκολλα και τη γεμίζουμε με όσπρια ή τις ειδικές μπίλιες.
Ψήνουμε για 8 -10λεπτά, ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει επάνω σε σχάρα.
Εν τω μεταξύ, σε μια μέτρια κατσαρόλα ανακατεύουμε το μασκαρπόνε, την κουβερτουρα και την άχνη ζάχαρη.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε ανακατεύοντας το λικέρ. Αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί και ρίχνουμε το ⅓ στο μείγμα τυρί -σοκολάτα.
Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.
Προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα ανακατεύοντας πολύ ελαφρά.
Γεμίζουμε την ψημένη τάρτα με την κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα με το πίσω μέρος ενός βρεγμένου κουταλιού.
Την βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες.
Ξεπαγώνουμε τα φρούτα (αν δεν βρούμε φρέσκα) και τα στραγγίζουμε από τους χυμούς τους.
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φρέσκα φρούτα.
Ανακατεύουμε τα φρούτα με τη μαρμελάδα.
Για να σερβίρουμε, κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια την τάρτα και ρίχνουμε επάνω λίγη από τη σάλτσα των φρούτων με τη μαρμελάδα.
A.T.