Follow us

Ταρτούλες με τυρί μαρσκαρπόνε και μαρμελάδα από φρούτα του δάσους

Ταρτούλες με τυρί μαρσκαρπόνε και μαρμελάδα από φρούτα του δάσους

Υλικά

Υλικά

1 συσκευασία ζύμη κουρού

800 γρ. ανάμικτα φρούτα του δάσους (όχι μύρτιλα -bluberries)

400 γρ. καστανή ζάχαρη

250 γρ. μαρκαρπόνε ή τυρί κρέμα

200 γρ. άχνη ζάχαρη

1 σφηνάκι ρούμι ή μπράντι

Εκτέλεση

Αν η ζύμη είναι κατεψυγμένη την αφήνουμε να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Χτυπάμε καλά το μασκαρπόνε ή το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη, τη βανιλίνη και το ρούμι ή το μπράντι.

Το αφήνουμε το ψυγείο.

Βράζουμε τα φρούτα του δάσους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαρμελάδα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Στρώνουμε τη ζύμη σε ταρτούλες, τρυπάμε την επιφάνεια με το πιρούνι πολλές φορές, ντύνουμε το εσωτερικό με λαδόκολλα και γεμίζουμε με όσπρια ή τους ειδικούς βόλους.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160οC για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.

Ξεφουρνίζουμε, τις αδειάζουμε από τα όσπρια ή τους ειδικούς βόλους και αφαιρούμε τη λαδόκολλα.

Τις γεμίζουμε με μαρμελάδα, ισιώνουμε την επιφάνεια, στολίζουμε με μια γερή κουταλιά από την κρέμα του τυριού και στολίζουμε με λίγη μαρμελάδα ακόμα. A.T.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.