Υλικά
Για τη βάση
300 γρ. πτι μπερ
3 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
1 κ.γλ. κανέλα
Για την κρέμα
300 γρ. τυρί κρέμα
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ή σακούλας
1 βανίλια
350 γρ. ζάχαρη
4 αβγά
250 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
ζάχαρη άχνη για το στόλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα, προσθέτουμε το βούτυρο και την κανέλα και ξαναχτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Στρώνουμε το μίγμα στη φόρμα για cheesecake και ψήνουμε τη βάση για 15'.
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ όλα τα υλικά της κρέμας εκτός από τη σοκολάτα, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μίγμα. Στο τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα, όχι καυτή αλλά χλιαρή, και την ενσωματώνουμε με σπάτουλα στην κρέμα.
Ψήνουμε στους 175°C για 1 ώρα και στη συνέχεια αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει. Το βάζουμε μετά στο ψυγείο για 5-6 ώρες.
Πασπαλίζουμε με άχνη όταν σερβίρουμε.
Tip
Στο σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε κακάο σκόνη και φρέσκα φρούτα.