Follow us

Cheesecake με Σοκολάτα και Γιαούρτι

CHEESECAKE ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Υλικά

Για τη βάση

300 γρ. πτι μπερ

3 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

1 κ.γλ. κανέλα

Για την κρέμα

300 γρ. τυρί κρέμα

300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ή σακούλας

1 βανίλια

350 γρ. ζάχαρη

4 αβγά

250 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί

ζάχαρη άχνη για το στόλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα, προσθέτουμε το βούτυρο και την κανέλα και ξαναχτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Στρώνουμε το μίγμα στη φόρμα για cheesecake και ψήνουμε τη βάση για 15'.

Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ όλα τα υλικά της κρέμας εκτός από τη σοκολάτα, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μίγμα. Στο τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα, όχι καυτή αλλά χλιαρή, και την ενσωματώνουμε με σπάτουλα στην κρέμα.

Ψήνουμε στους 175°C για 1 ώρα και στη συνέχεια αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει. Το βάζουμε μετά στο ψυγείο για 5-6 ώρες.
Πασπαλίζουμε με άχνη όταν σερβίρουμε.

Tip

Στο σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε κακάο σκόνη και φρέσκα φρούτα.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.