Υλικά
Για τη βάση
1½ πακέτο μπισκότα μιράντα
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο
Για την κρέμα
600 γρ. τυρί κρέμα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
330 ml κρέμα γάλακτος 35%
4 φύλλα ζελατίνας
1 βανίλια
3 πολύ ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες στο μούλτι
Για τη σος σοκολάτας
300 γρ. ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο
150 ml γάλα
100 γρ. κακάο σκόνη
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.
Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Το μεταφέρουμε σε μια φόρμα με διάμετρο 21 εκ., την οποία προηγουμένως έχουμε καλύψει με χαρτί ψησίματος (βρεγμένο και τσαλακωμένο, για καλύτερη εφαρμογή). Ισιώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα με τα χέρια μας ή με τη βάση ενός ποτηριού. Ψήνουμε για 15' και αφήνουμε τη βάση να κρυώσει.
Σε ένα μικρό μπρίκι ζεσταίνουμε τη ζελατίνα σε 3 κ.σ. νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ όλα τα υλικά της κρέμας (όχι όμως την μπανάνα) μαζί με το ζελέ της ζελατίνας. Στο τέλος προσθέτουμε τον πουρέ της μπανάνας και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
Μεταφέρουμε την κρέμα επάνω στη βάση, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Στο μεταξύ, φτιάχνουμε τη σος σοκολάτας: Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά όλα τα υλικά της σος, ανακατεύοντας συνεχώς με αβγοδάρτη, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
Όταν σταθεροποιηθεί το cheesecake, το ξεφορμάρουμε και το περιχύνουμε με την κρύα σος.
Tip
Αντί για μιράντα, μπορούμε να βάλουμε 1 πακέτο πτι μπερ ή όποιο άλλο μπισκότο μας αρέσει. Ταιριάζουν και τα μπισκότα κανέλας.