
Το γνωστό εστιατόριο Αγιολί ανακαινίστηκε πλήρως διακοσμητικά αναδεικνύοντας τη μοναδική του θέση επάνω στη Λ. Νίκης, ενώ την κουζίνα του ανέλαβε ο ταλαντούχος σεφ Χρήστος Ιωαννίδης. Το μενού κινείται σε μεσογειακές γεύσεις, με δυνατά ελληνικά στοιχεία και τοπικά προϊόντα από κάθε γωνιά της χώρας. Τα πιάτα αξιοποιούν προσεκτικά τις σύγχρονες τεχνικές και χαρακτηρίζονται από λιτότητα, φρεσκάδα, ποικίλες υφές και στιβαρή γεύση.

Συγκλονιστική η θέα 180 μοιρών από τον πρώτο όροφο, όπου βρίσκεται το εστιατόριο: αγκαλιάζει τον Θερμαϊκό, τον Όλυμπο, τη Χαλκιδική και σχεδόν “αγγίζει” τον Λευκό Πύργο, την Πλατεία Αριστοτέλους και το λιμάνι. Δίπλα στη σάλα του εστιατορίου, σε έναν ξεχωριστό χώρο με ανοικτή κουζίνα, πραγματοποιούνται σεμινάρια και εκδηλώσεις. Στο ισόγειο βρίσκεται το ομώνυμο μεζεδοπωλείο, με μενού που περιλαμβάνει κλασικούς ελληνικούς μεζέδες αλλά μοιράζεται και ένα μεγάλο μέρος από τα πιάτα του καταλόγου του εστιατορίου.
“Αγιολί”, Λ. Νίκης 15, Θεσσαλονίκη, 2310262888, https://agioli.gr