Follow us

Καρπάτσο με χτένια Αγ. Ιακώβου και σπαράγγια

Ξαπλωμένα στα φύκια, βυθισμένα στ΄ αλάτι. Μουσκεμένα με κόκκινο κρασί, βαμμένα με το μελάνι τους. Ο Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι αποκαλύπτει τα μυστικά του και διώχνει τη ρουτίνα από τα καλοκαιρινά μας τραπεζώματα.

Καρπάτσο με χτένια Αγ. Ιακώβου και σπαράγγια

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

12 χτένια Αγ. Ιακώβου

12 λευκά σπαράγγια

Για τη σάλτσα

3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.σ. χυμός λεμονιού

Παρασκευή

Ανοίγουμε τα χτένια με το ειδικό μαχαίρι των στρειδιών ή με μια μικρή μεταλλική σπάτουλα, και ξεκολλάμε το μαλάκιο.

Το πλένουμε, αφαιρούμε και πετάμε τα μαύρα, μη βρώσιμα, μέρη τους, ενώ κρατάμε τα «κοράλια» τους (το πορτοκαλί τμήμα), για κάποια άλλη παρασκευή.

Βάζουμε τα λευκά «καρυδάκια» της σάρκας τους σε παγωμένο νερό για μια ώρα τουλάχιστον.

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, κρατάμε το πιο τρυφερό τμήμα τους και το κόβουμε σε πολύ λεπτές λωριδίτσες «julienne».

Τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και πάγο.

Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε τα «καρυδάκια» των χτενιών, σε πολύ λεπτές φετούλες, και τα μοιράζουμε στα πιάτα.

Τα μαρινάρουμε με τη «σιτρονέτ» για 15 λεπτά.

Σουρώνουμε τα σπαράγγια και τα τοποθετούμε πάνω από το καρπάτσο των χτενιών.

Για τη σάλτσα
Χτυπάμε το λάδι και το λεμόνι.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.