Follow us

Αγκινάρες γεμιστές με άγρια και ήμερα μανιτάρια

Περπατώ εις το δάσος, όταν ο λύκος δεν είναι εδώ, και μαζεύω τρομπέτες, μορχέλλες, αμανίτες, καισαρικούς. Τα άγρια μανιτάρια και το ψώνιο της συλλογής τους. Ένας θαυμάσιος, νόστιμος τρόπος, για βουτιά στη Φύση.

Αγκινάρες γεμιστές με άγρια και ήμερα μανιτάρια

Υλικά

Υλικά (για 4 μερίδες)

4 μεγάλες αγκινάρες

1 λεμόνι κομμένο σε φέτες

2 κ.σ. βούτυρο

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

225 γρ. άγρια και καλλιεργημένα μανιτάρια (βωλίτες, κανθαρίσκοι, λακτάριοι οι γλυκοί, πλευρώτοι, αμανίτες Καισαρικοί, μανιτάρια του Αί-Γιώργη, όπως και νεαρά αγαρινά). Όλα ψιλοκομμένα, καθαρισμένα, και ξεχωριστά.


Για την ολλανδέζικη σάλτσα

175 γρ. ανάλατο βούτυρο

2 κρόκοι αυγού

Χυμός 1/2 λεμονιού

Αλάτι και φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι

Παρασκευή

Βράζουμε αλατισμένο νερό.

Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε την κορφή κάθε αγκινάρας, τα εξωτερικά φύλλα και τους μίσχους.

Για να μη μαυρίσουν, δένουμε μία φέτα λεμονιού στη βάση τους.

Τις βάζουμε στο νερό που βράζει για 25 λεπτά.

Για τη γέμιση
Tηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και λίγο θυμάρι, σκεπάζουμε και ψήνουμε όσο να βγουν οι χυμοί τους.

Ανεβάζουμε τη φωτιά για να εξατμιστούν οι χυμοί.

Στραγγίζουμε τις αγκινάρες και αφαιρούμε τις φέτες λεμονιού.

Αφαιρούμε τα μικρά φυλλαράκια στο κέντρο τους, όπως επίσης την ινώδη «καρδιά » τους.

Για τη σάλτσα
Λιώνουμε το βούτυρο και το βάζουμε σε μπολ.

Βάζουμε τους κρόκους σε ένα άλλο μπολ που έχουμε τοποθετήσει μέσα σε ένα βαθύ τηγάνι, έτσι που να έχει βυθιστεί 2,5 πόντους μέσα σε νερό που σιγοβράζει.

Προσθέτουμε 1/2 κ.γλ.

νερό στους κρόκους και τους χτυπάμε, προσθέτοντας το λιωμένο βούτυρο, το χυμό λεμονιού και λίγο βραστό νερό.

Αλατίζουμε.

Συνδυάζουμε 1/3 της σάλτσας με τα μανιτάρια και γεμίζουμε τις αγκινάρες.

Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.