Υλικά
Υλικά
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
3 αβγά
250 γρ. φέτα σε κυβάκια
100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος, ή 1 κ.σ. ξερός
Λίγο βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Ανάβουμε το φούρνο στους 180°.
Σε βαθύ σκεύος βάζουμε το αλεύρι με τη μαγιά και σπάμε μέσα τα αβγά.
Ανακατεύουμε στην αρχή με το σύρμα των αβγών, ενώ προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι.
Ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
Προσθέτουμε το δυόσμο και τη φέτα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το ψήνουμε στο φούρνο για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.Σημ.: Στο ίδιο κέικ μπορούμε να μειώσουμε την ποσότητα της φέτας και να προσθέσουμε ζαμπόν σε κυβάκια, αλευρωμένο.