Υλικά
Υλικά (για 4-5 άτομα)
600 γρ. λευκά μανιτάρια
2 πράσα (μόνο το λευκό τμήμα)
3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
100 ml κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
100 ml γάλα πλήρες
2 κ.σ. ελαιόλαδο και 2 κ.σ. βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Παρασκευή
Καθαρίζουμε τα πράσα, τα πλένουμε και τα ψιλοκόβουμε.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί 1/2 λίτρο νερό.
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε από 1 κουτ.
σούπας ελαιόλαδο και βούτυρο και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά τα πράσα να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βούτυρο, βάζουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοψηθούν σκεπασμένα για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζεστό νερό και το γάλα, αλατίζουμε, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσει για ακόμα 15 λεπτά.
Πέντε λεπτά πριν το τέλος, προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει αρκετά και την περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να γίνει ομοιογενής.
Διορθώνουμε το αλάτι και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τη ζεσταίνουμε καλά πριν τη σερβίρουμε.