Follow us

Κατσαμάκι

Κατσαμάκι

Υλικά

Υλικά

2 κιλά πατάτες

1 ½ λίτρο νερό

500 γρ. καλαμποκάλευρο

200 γρ. βούτυρο

200 γρ. ξερή μυζήθρα, τριμμένη

αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή

Τρίβουμε τις πατάτες στον τρίφτη του κρεμμυδιού.

Βάζουμε το νερό με το αλάτι και προσθέτουμε, λίγο-λίγο το αλεύρι, ώστε να δημιουργηθεί ένας χυλός, το κατσαμάκι.Απλώνουμε την τριμμένη πατάτα σε ένα ελαφρά βουτυρωμένο ταψί και από πάνω ρίχνουμε το κατσαμάκι.

Το ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 175ο ? φούρνο, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο, περιχύνουμε το κατσαμάκι και το πασπαλίζουμε με την τριμμένη μυζήθρα.

Αν θέλουμε, μπορούμε να το σερβίρουμε και με γιαούρτι.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.