Υλικά
Για τη φάβα:Υλικά (για 16 μερίδες)
250 γρ. φάβα
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. αλατοπίπερο
ξύσμα από ½ λεμόνι
ξύσμα από ½ πορτοκάλι
½ φλ.τσ. ελαιόλαδο
Για τη μους καπνιστής πέστροφας:
2 πακέτα καπνιστή πέστροφα
1 φλ.τσ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
½ κ.γ. γλυκάνισο
1 σφηνάκι ούζο
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
150 γρ. ανθότυρο
250 ml κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σφιχτή σαντιγύ)
Για το κρεμμυδάκι κονφί:
1 βάζο κρεμμυδάκι τουρσί
1 φλ.τσ. ξύδι φραμπουάζ ή ξύδι με αρωματικά βότανα
½ φλ.τσ. χυμό φραμπουάζ (από κατεψυγμένο φρούτο)
3 άγουρα ακτινίδια
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη φάβα προσθέτοντας το κρεμμύδι και το σκόρδο και στο τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Μους καπνιστής πέστροφας: Σωτάρουμε το κρεμμυδάκι με το σκόρδο.
Προσθέτουμε την πέστροφα, σβήνουμε με το ούζο, προσθέτουμε τον άνηθο και τον γλυκάνισο μαζί με ένα φλυτζάνι του τσαγιού νερό.
Δουλεύουμε για 3-4’ και περνάμε το μείγμα από το μπλέντερ μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής πολτός.
Ανακατεύουμε τη χτυπημένη κρέμα με το μείγμα της πέστροφας και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Κρεμμυδάκι κονφί: Σουρώνουμε το υγρό από το βάζο, σκεπάζουμε τα κρεμμυδάκια με το ξύδι φραμπουάζ και το χυμό και τα αφήνουμε στο ψυγείο 24 ώρες.
Ακτινίδιο: Ψιλοκόβουμε το ακτινίδιο χρησιμοποιώντας μόνο το εξωτερικό αποφεύγοντας τα μαύρα σπόρια.
Στρώνουμε σε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού λίγη φάβα και μοιράζουμεέπάνω λίγο από τα υπόλοιπα υλικά.
Γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με αμύγδαλο καβουρδισμένο, φιλέ.