Υλικά
250 γρ. καρποί από φρέσκα κουκιά Υλικά
250 γρ. ρύζι καρολίνα
600 ml δυνατός ζωμός λαχανικών
½ φλ. φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι
½ φλ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
3 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα φρέσκα κουκιά για 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε σε καυτό νερό και τα στραγγίζουμε πάλι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε “καθιστή” κατσαρόλα (ρηχή και πλατιά) επάνω σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν λίγο, για 7-8 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να αλειφθεί καλά με το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε τον ζωμό των λαχανικών και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα κουκιά, αλατίζουμε, ανακατεύουμε μια φορά, χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 16 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον άνηθο, το θυμάρι και το ξύσμα του λεμονιού, δοκιμάζουμε το αλάτι και καρυκεύουμε με φρέσκο πιπέρι και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Α.Τ.