Υλικά
8 φιλέτα από λαβράκι Υλικά
Για τα χόρτα
500 γρ. σπανάκι
500 γρ. βλίτα
½ κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες
Χυμός από ½ λεμόνι
1 κ.σ ξύδι
½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Για τα φασολάκια
120 γρ. φασολάκια “μαυρομύτικα” (μαυρομάτικα) βρασμένα
½ ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
4 κ.τ.σ ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα χόρτα: ζεματίζουμε τα χόρτα σε βραστό νερό για πέντε λεπτά, τα στραγγίζουμε πολύ καλά.
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει γύρω στα 7 λεπτά, προσθέτουμε τα χόρτα, τα σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι για 5 λεπτά, σβήνουμε με το λεμόνι και το ξύδι και μόλις εξατμισθούν, προσθέτουμε, αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο. Ετοιμάζουμε τα φασολάκια: ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε τα φασολάκια και τα μυρώνια και αλατοπιπερώνουμε.Ψήνουμε τα φιλέτα από το λαυράκι στη σχάρα για 5 λεπτά από κάθε μεριά και μεταφέρουμε αμέσως στο πιάτο.
Συνοδεύουμε με τα “μαυρομύτικα” φασολάκια και τη “σύβραση” των χόρτων.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Fresh"στη Ρόδο.