Υλικά
1 χούφτα ρόκα babyΥλικά
(για 2 άτομα)
2 χούφτες σπανάκι baby
2 χούφτες αντίδια, φύλλα
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ξερά σύκα (ψιλοκομμένα και ραντισμένα από πριν με λίγο χυμό πορτοκάλι)
3 κουταλιές καρύδια χοντροκομμένα
2 κουταλιές ξινομυζήθρα (για το πασπάλισμα της σαλάτας)
για το dressing
3 κουταλιές εξ. παρθένο ελαιόλαδο
1 πορτοκάλι (χυμός σουρωμένος)
½ κουταλιά κρέμα ξυδιού με σύκο
½ κουταλιά θυμαρίσιο μέλι
1 κουταλάκι γλυκού πετιμέζι
1 πρέζα ψιλοκομμένο λεμονοθύμαρο
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα φύλλα σαλάτας και τα στεγνώνουμε.
Σε μπασίνα ρίχνουμε τα σαλατικά, καρύδια, σύκα, άνηθο, κρεμμυδάκι, αλάτι και το dressing (αφού το χτυπήσουμε καλά πριν την χρήση).
Με απαλές κινήσεις δουλεύουμε τη σαλάτα.
Τοποθετούμε σε σαλατιέρα και πασπαλίζουμε με την ξινομυζήθρα.