Υλικά
υλικά
175 γρ. αλεύρι
125 γρ. ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο φρέσκο (εκτός ψυγείου)
200 γρ. κρέμα γάλακτος
3 αβγά
1/2 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
1 κ.σ. έτοιμη κρέμα κάστανου
3 μαρόν γκλασέ
λίγες σταγόνες άρωμα βανίλιας
γιά την κρέμα:
300 γρ. κρέμα κάστανου
250 γρ. μασκαρπόνε
75 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. κρέμα γάλακτος
λίγες σταγόνες άρωμα βανίλιας
παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο ν' ασπρίσει και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, χτυπώντας να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι με τη μαγιά, εναλλάξ με την κρέμα γάλακτος, χτυπώντας το μείγμα.
Προσθέτουμε την κρέμα κάστανου και ανακατεύουμε καλά.
Θρυματίζουμε με πιρούνι τα μαρόν γκλασέ και τα ανακατεύουμε στο μείγμα.
Γεμίζουμε τα φορμάκια γιά μάφιν μέχρι τα 3/4 του ύψους.
Ψήνουμε γιά 25'.
Ετοιμάζουμε στο μεταξύ την κρέμα γιά το γκλασάρισμα: χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντιγύ.
Δουλεύουμε λίγο με πιρούνι το μασκαρπόνε να αφρατέψει και το προσθέτουμε στη σαντιγύ, συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα.
Προσθέτουμε 3 κ.σ από την κρέμα κάστανου και τη βανίλια.
Αφήνουμε την κρέμα λίγη ώρα στο ψυγείο.
Βγάζουμε τα κεκάκια από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Βάζουμε σε κορνέ την υπόλοιπη κρέμα κάστανου και τη μοιράζουμε σε σπιράλ σε όλο το πλάτος της επιφάνειας των κάπκεϊκς.
Βάζουμε κατόπιν στο κορνέ την κρέμα μασκαρπόνε και σχηματίζουμε ένα λοφάκι από πάνω.