Follow us

Κάπκεϊκς με κάστανο και κρέμα μασκαρπόνε

Κάπκεϊκς με κάστανο και κρέμα μασκαρπόνε

Υλικά

υλικά

175 γρ. αλεύρι

125 γρ. ζάχαρη

125 γρ. βούτυρο φρέσκο (εκτός ψυγείου)

200 γρ. κρέμα γάλακτος

3 αβγά

1/2 φακελάκι μαγιά σε σκόνη

1 κ.σ. έτοιμη κρέμα κάστανου

3 μαρόν γκλασέ

λίγες σταγόνες άρωμα βανίλιας

γιά την κρέμα:

300 γρ. κρέμα κάστανου

250 γρ. μασκαρπόνε

75 γρ. ζάχαρη άχνη

50 γρ. κρέμα γάλακτος

λίγες σταγόνες άρωμα βανίλιας

παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο ν' ασπρίσει και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, χτυπώντας να ενσωματωθούν στο μείγμα.

Προσθέτουμε το αλεύρι με τη μαγιά, εναλλάξ με την κρέμα γάλακτος, χτυπώντας το μείγμα.

Προσθέτουμε την κρέμα κάστανου και ανακατεύουμε καλά.

Θρυματίζουμε με πιρούνι τα μαρόν γκλασέ και τα ανακατεύουμε στο μείγμα.

Γεμίζουμε τα φορμάκια γιά μάφιν μέχρι τα 3/4 του ύψους.

Ψήνουμε γιά 25'.

Ετοιμάζουμε στο μεταξύ την κρέμα γιά το γκλασάρισμα: χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντιγύ.

Δουλεύουμε λίγο με πιρούνι το μασκαρπόνε να αφρατέψει και το προσθέτουμε στη σαντιγύ, συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα.

Προσθέτουμε 3 κ.σ από την κρέμα κάστανου και τη βανίλια.

Αφήνουμε την κρέμα λίγη ώρα στο ψυγείο.

Βγάζουμε τα κεκάκια από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Βάζουμε σε κορνέ την υπόλοιπη κρέμα κάστανου και τη μοιράζουμε σε σπιράλ σε όλο το πλάτος της επιφάνειας των κάπκεϊκς.

Βάζουμε κατόπιν στο κορνέ την κρέμα μασκαρπόνε και σχηματίζουμε ένα λοφάκι από πάνω.

Επίσης...

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Περισσότερα από

Γλυκά

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.