Follow us

Πορτοκαλόπιτα

Πορτοκαλόπιτα

Υλικά

Υλικά

1/2 κ. φύλλο κρούστα

250 γρ. νερό ζάχαρη 

250 γρ. ελαιόλαδο 

250 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

200 γρ. γιαούρτι  

2 βανίλιες  

2 κ.γ. baking powder  

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια   

Για το σιρόπι  

γρ. ζάχαρη 

250 γρ. νερό  

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι  

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Αλείφουμε πολύ ελαφρά με ελαιόλαδο ένα παραλληλόγραμμο ταψί.

Παίρνουμε ένα -ένα τα φύλλα και τα βάζουμε στο ταψί κατά μήκος (στη μεγάλο πλευρά) σουρώνοντάς τα σαν φυσαρμόνικα μέχρι να τελειώσουν όλα.

Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε μπολ (εκτός από αυτά που θα χρησιμοποιήσουμε για το σιρόπι) και τα χτυπάμε με το μίξερ.

Αδειάζουμε το μίγμα επάνω στα σουρωμένα φύλλα.

Ψήνουμε 1 ώρα μέχρι να πάρει σκούρο ξανθό χρώμα.

Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει τελείως..

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι όλα μαζί για 10 λεπτά.

Τρυπάμε την επιφάνεια της πίτας σε πολλά σημεία με κοφτερό μαχαίρι.

Την περιχύνουμε προσεκτικά με το σιρόπι, ώστε να πάει παντού.

Την αφήνουμε 5 –6 ώρες πριν τη σερβίρουμε ώστε να απορροφήσει το σιρόπι.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.