Υλικά
Υλικά
250 γρ μπισκότα σοκολάτας
150 γρ βούτυρο + 2 κγ επιπλέον για τη φόρμα, λιωμένο
250 γρ κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
500 γρ γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
155 γρ λευκή ζάχαρη
3 αβγά
750 γρ τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφεια)
1/2 κγ κανέλα
2 κσ κακάο
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 C.
Βουτυρώνουμε ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου περίπου 24 εκατοστών.
Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε τα μπισκότα με την κανέλα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να θρυμματιστούν τα μπισκότα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αδειάζουμε στο εσωτερικό της φόρμας και με ένα κουτάλι ή την επιφάνεια της βάσης ενός ποτηριού πιέζουμε ώστε το μείγμα του μπισκότου να κατανεμηθεί ομοιόμορφα στην επιφάνεια της βάσης της φόρμας.
Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Στο μεταξύ τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ το οποίο στερεώνουμε πάνω σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν-μαρί).
Προσέχουμε έτσι ώστε το νερό να μην ακουμπάει τον πάτο του μπολ.
Ανακατεύουμε για 5 περίπου λεπτά, μέχρι λιώσει εντελώς.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με μίξερ τη ζάχαρη με τα αβγά μέχρι να αφρατέψουν και να ανοίξει το χρώμα τους.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Με μία σπάτουλα σιλικόνης ή μια ξύλινη κουτάλα ενσωματώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και το κακάο.
Τέλος, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και λειαίνουμε την επιφάνειά του.
Ψήνουμε για 1 με 1 ½ ώρα, μέχρι να έχει ψηθεί και το κέντρο του και να μην είναι ρευστό.
Μόλις βγει από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει καλά για 2 ώρες τουλάχιστον και στη συνέχεια καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με επιπλέον κακάο.