Follow us

Καραμελωμένα δαμάσκηνα με μασκαρπόνε

Καραμελωμένα δαμάσκηνα με μασκαρπόνε

Υλικά

Υλικά

500 γρ. δαμάσκηνα φρέσκα

6 κ.σ μπράντι

12 κ.σ. καστανή ζάχαρη

250 γρ. τυρί μασκαρπόνε

250 γρ. γιαούρτι

1/3 φλ. ζάχαρη άχνη (αν θέλουμε)

200 γρ. λευκά αμύγδαλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Πλένουμε τα δαμάσκηνα, τα χωρίζουμε στη μέση και βγάζουμε το κουκούτσι.

Καβουρδίζουμε ελαφρά τα αμύγδαλα σε αντικολλητικό τηγανάκι.

Ντύνουμε με λαδόκολλα μια αντικολλητική λαμαρίνα φούρνου και την αλείφουμε ελαφρά με σπορέλαιο.

Αραδιάζουμε τα δαμάσκηνα σε μονή σειρά το ένα δίπλα στο άλλο με την κοίλη πλευρά προς τα πάνω.

Ρίχνουμε από λίγο μπράντι στο κοίλωμα κάθε δαμάσκηνου και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.

Ψήνουμε γύρω στα 8 -10 λεπτά, μέχρι τα φρούτα να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.

Όση ώρα ψήνονται τα δαμάσκηνα, χτυπάμε το μασκαρπόνε με το γιαούρτι και την άχνη ζάχαρη (αν χρησιμοποιούμε) στο μίξερ μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς η ζάχαρη και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μισή ώρα.

Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, μοιράζουμε τα δαμάσκηνα σε πιατάκια και σκεπάζουμε με 2 -3 κουταλιές από το μείγμα με το μασκαρπόνε και μερικά ολόκληρα αμύγδαλα.

Α.Τ.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.