Υλικά
500 γρ. δαμάσκηνα φρέσκαΥλικά
6 κ.σ μπράντι
12 κ.σ. καστανή ζάχαρη
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
250 γρ. γιαούρτι
1/3 φλ. ζάχαρη άχνη (αν θέλουμε)
200 γρ. λευκά αμύγδαλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Πλένουμε τα δαμάσκηνα, τα χωρίζουμε στη μέση και βγάζουμε το κουκούτσι.
Καβουρδίζουμε ελαφρά τα αμύγδαλα σε αντικολλητικό τηγανάκι.
Ντύνουμε με λαδόκολλα μια αντικολλητική λαμαρίνα φούρνου και την αλείφουμε ελαφρά με σπορέλαιο.
Αραδιάζουμε τα δαμάσκηνα σε μονή σειρά το ένα δίπλα στο άλλο με την κοίλη πλευρά προς τα πάνω.
Ρίχνουμε από λίγο μπράντι στο κοίλωμα κάθε δαμάσκηνου και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
Ψήνουμε γύρω στα 8 -10 λεπτά, μέχρι τα φρούτα να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.
Όση ώρα ψήνονται τα δαμάσκηνα, χτυπάμε το μασκαρπόνε με το γιαούρτι και την άχνη ζάχαρη (αν χρησιμοποιούμε) στο μίξερ μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς η ζάχαρη και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μισή ώρα.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, μοιράζουμε τα δαμάσκηνα σε πιατάκια και σκεπάζουμε με 2 -3 κουταλιές από το μείγμα με το μασκαρπόνε και μερικά ολόκληρα αμύγδαλα.
Α.Τ.