Follow us

Μυζηθρόπιτα γλυκιά χωρίς φύλλο

Μυζηθρόπιτα γλυκιά χωρίς φύλλο

Υλικά

Υλικά

1 κ. ανθότυρο ή φρέσκια γλυκιά μυζήθρα

10 αβγά

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

2 ½  κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ

½ φλ.  σιμιγδάλι ψιλό

1 κ.σ. κανέλα τριμμένα

2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού

4 δόσεις βανιλίνη

Για τη γαρνιτούρα: 5 κ.σ. μέλι + 5 κ.σ. ασπρισμένα αμύγδαλα χοντροκοπανισμένα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι μήκους 34 εκ..

Χτυπάμε με το μίξερ χειρός σε μεγάλο μπολ τους κρόκους, τη βανιλίνη, το γιαούρτι και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να διπλασιασθεί σχεδόν σε όγκο.

Προσθέτουμε τη μυζήθρα και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα άλλα 5 λεπτά να γίνει σαν κρέμα.

Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, την μπέικινγκ πάουντερ, την κανέλα και το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη σπάτουλα. Μεταφέρουμε τον χυλό στο ταψί και ψήνουμε για περίπου περίπου 30 -35 λεπτά να στερεοποιηθεί η πίτα και να ροδίσει η επιφάνεια.

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να χλιάνει.

Περιχύνουμε με το μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα και αμύγδαλα.

Α.Τ.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.