Υλικά
1 κ. ανθότυρο ή φρέσκια γλυκιά μυζήθρα Υλικά
10 αβγά
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 ½ κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
½ φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.σ. κανέλα τριμμένα
2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
4 δόσεις βανιλίνη
Για τη γαρνιτούρα: 5 κ.σ. μέλι + 5 κ.σ. ασπρισμένα αμύγδαλα χοντροκοπανισμένα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι μήκους 34 εκ..
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός σε μεγάλο μπολ τους κρόκους, τη βανιλίνη, το γιαούρτι και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να διπλασιασθεί σχεδόν σε όγκο.
Προσθέτουμε τη μυζήθρα και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα άλλα 5 λεπτά να γίνει σαν κρέμα.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, την μπέικινγκ πάουντερ, την κανέλα και το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη σπάτουλα. Μεταφέρουμε τον χυλό στο ταψί και ψήνουμε για περίπου περίπου 30 -35 λεπτά να στερεοποιηθεί η πίτα και να ροδίσει η επιφάνεια.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να χλιάνει.
Περιχύνουμε με το μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα και αμύγδαλα.
Α.Τ.