Υλικά
Υλικά (για 6-8 άτομα)
1 μικρό τρυφερό, πράσινο λάχανο, χοντροκομμένο
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά, σε κύβους
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
2 φλιτζ. τρυφερές ανθοκορφές κουνουπιδιού
3-4 μέτρια καρότα σε λεπτά φετάκια ή 3-4 φρέσκα γογγύλια (ρέβες), σε λεπτά φετάκια
3-6 φρέσκιες καυτερές πιπεριές, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
1 1/2 κουταλάκι χονδρό αλάτι
3 κουταλιές (ή και περισσότερο) φρέσκος χυμός λεμονιού
3 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
Παρασκευή
Βάλτε το λάχανο, τις πιπεριές, το κουνουπίδι, τα καρότα, τα γογγύλια και τις καυτερές πιπεριές σε ένα μεγάλο μπολ.
Πασπαλίστε τα με το αλάτι και ανακατέψτε τα καλά με τα δάχτυλά σας, για 1 λεπτό (φορέστε πλαστικά γάντια, αν φοβάστε ότι οι πιπεριές θα ερεθίσουν τα χέρια σας).
Προσθέστε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε τα ακόμα μερικές φορές.
Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη κουζίνας και βάλτε το στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Λίγο πριν σερβίρετε τη σαλάτα, ανακατέψτε την ακόμα μια φορά, αδειάστε τον περισσότερο από το χυμό και δοκιμάστε την.
Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ακόμα λεμόνι και λάδι.
Μια απολαυστική μαριναρισμένη σαλάτα από το εστιατοριάκι "Doctor Chakchouka" στη Γιάφα του Τελ Αβίβ.