Follow us

Τσιπς λαχανικών με αλάτι αρωματισμένο με κάρι, σε συνταγή του Γιάννη Λουκάκου

Το φύρδην μίγδην των υλικών δεν κάνει το fusion, ακριβώς όπως και το ταίριασμα signe ρούχων δεν είναι haute couture. Με τη συνεργασία του Γιάννη Λουκάκου, σεφ στο εστιατόριο Semiramis του ομώνυμου ξενοδοχείου, και του Νεκτάριου Ντάλλα, μετρ στο «48 The Restaurant», σας προσκαλούμε σε ένα cocktail party-συνάντηση πολιτισμών. Στο πιάτο ή στο ποτήρι.

Τσιπς λαχανικών με αλάτι αρωματισμένο με κάρι, σε συνταγή του Γιάννη Λουκάκου

Υλικά

Υλικά

2 πατάτες

1 γλυκοπατάτα

1 ρίζα ινδικού λωτού (αν δεν το βρείτε, παραλείψτε το)

4 κ.σ. αλάτι

2 κ.σ. σκόνη κάρι

1 κολοκάσι

2 καρότο

1 ηλιέλαιο

Παρασκευή

Ξεφλουδίζουμε τα λαχανικά.

Κόβουμε τις πατάτες, τις γλυκοπατάτες και το λωτό σε πολύ λεπτές φέτες σε ένα μαντολίνο (σκεύος με ρυθμιζόμενη λάμα για κοπή σε φέτες).

Κόβουμε το καρότο και το κολοκάσι σε πολύ λεπτές φέτες.



Τοποθετούμε το λάδι σε μια κατσαρόλα για τηγάνισμα και το φέρνουμε σε θερμοκρασία 120 °C.

Για να τεστάρουμε τη θερμοκρασία του λαδιού, τηγανίζουμε λίγες φέτες γλυκοπατάτας.

Θα πρέπει να τηγανιστούν, ώστε να γίνουν τραγανές χωρίς να μαυρίσουν, περίπου επί 3-4 λεπτά.



Τηγανίζουμε όλα τα λαχανικά χωριστά, μέχρι να μην υπάρχουν φυσαλίδες στο λάδι γύρω από τα λαχανικά (ένδειξη ότι δεν υπάρχει πλέον υγρασία).

Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε όσο είναι ζεστά.

Κάποια λαχανικά (γλυκοπατάτα, καρότο) δεν θα είναι τραγανά αμέσως μόλις βγουν από το λάδι, αλλά λίγο αργότερα, μόλις αρχίσουν να κρυώνουν.

Για να φτιάξουμε το αλάτι-κάρι, αναμιγνύουμε τα δύο υλικά του και πασπαλίζουμε με το μίγμα τα τσιπς των λαχανικών.

Η συνταγή είναι ιδανική για γκουρμέ… potato couches, οι οποίοι θα ήθελαν να μασουλήσουν κάτι πιο ενδιαφέρον από «σκέτα» τσιπς, μπροστά από ένα ματς με την Εθνική.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές