Υλικά
Υλικά
2 πατάτες
1 γλυκοπατάτα
1 ρίζα ινδικού λωτού (αν δεν το βρείτε, παραλείψτε το)
4 κ.σ. αλάτι
2 κ.σ. σκόνη κάρι
1 κολοκάσι
2 καρότο
1 ηλιέλαιο
Παρασκευή
Ξεφλουδίζουμε τα λαχανικά.
Κόβουμε τις πατάτες, τις γλυκοπατάτες και το λωτό σε πολύ λεπτές φέτες σε ένα μαντολίνο (σκεύος με ρυθμιζόμενη λάμα για κοπή σε φέτες).
Κόβουμε το καρότο και το κολοκάσι σε πολύ λεπτές φέτες.
Τοποθετούμε το λάδι σε μια κατσαρόλα για τηγάνισμα και το φέρνουμε σε θερμοκρασία 120 °C.
Για να τεστάρουμε τη θερμοκρασία του λαδιού, τηγανίζουμε λίγες φέτες γλυκοπατάτας.
Θα πρέπει να τηγανιστούν, ώστε να γίνουν τραγανές χωρίς να μαυρίσουν, περίπου επί 3-4 λεπτά.
Τηγανίζουμε όλα τα λαχανικά χωριστά, μέχρι να μην υπάρχουν φυσαλίδες στο λάδι γύρω από τα λαχανικά (ένδειξη ότι δεν υπάρχει πλέον υγρασία).
Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε όσο είναι ζεστά.
Κάποια λαχανικά (γλυκοπατάτα, καρότο) δεν θα είναι τραγανά αμέσως μόλις βγουν από το λάδι, αλλά λίγο αργότερα, μόλις αρχίσουν να κρυώνουν.
Για να φτιάξουμε το αλάτι-κάρι, αναμιγνύουμε τα δύο υλικά του και πασπαλίζουμε με το μίγμα τα τσιπς των λαχανικών.
Η συνταγή είναι ιδανική για γκουρμέ… potato couches, οι οποίοι θα ήθελαν να μασουλήσουν κάτι πιο ενδιαφέρον από «σκέτα» τσιπς, μπροστά από ένα ματς με την Εθνική.