Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
12 πατάτες μικρές
200 ml κρέμα γάλακτος
50 γρ. γιαούρτι πρόβειο
450 γρ. avruga (μπρικ ρέγκας)
Αλάτι
Πιπέρι λευκό, χονδροκομμένο
Παρασκευή
Βράζουμε τις πατάτες με τα φλούδια σε αλατισμένο νερό.
Αφού κρυώσουν, τις κόβουμε στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε λίγη από την ψίχα τους.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και προσθέτουμε το γιαούρτι, λίγο αλάτι και το πιπέρι.
Για να σερβίρουμε, βάζουμε λίγη σαντιγί στην κάθε πατάτα και από πάνω μια πλούσια δόση από αυγά ρέγκας.
Δύο γεύσεις κυριαρχούν σε αυτό το πιάτο: η μαλακιά γλυκύτητα της πατάτας και της κρέμας και η τραγανή, θαλασσινή γεύση του μπρικ.
H προσθήκη γιαουρτιού δίνει την απαραίτητη οξύτητα και λειτουργεί ως καταλύτης για να δέσουν οι δύο αυτές γεύσεις.