Follow us

Πιτσούνια με αρακά

Ένας λαίμαργος toreador, ερωτευμένος με τη ζωή, τους αχινούς και τις καταλάνικες νοστιμιές, μας προσκαλεί, με σαφράνι στο πινέλο του, σε ένα art γεύμα με έξι αγαπημένες του σπεσιαλιτέ.

Πιτσούνια με αρακά

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

4 καθαρισμένα πιτσούνια

1,3 κιλά φρέσκος αρακάς, καθαρισμένος

2 καθαρισμένα καρότα, κομμένα σε μπαστουνάκια

2 μάτσα κρεμμυδάκια

1 μπουκέτο μυρωδικών (θυμάρι, δάφνη, μαϊντανός, και σέλερι, δεμένα με πράσο)

200 γρ. ψιλοκομμένα μπέικον

6 φύλλα μαρουλιού

3 κύβοι ζάχαρη

2 κ. σ. παρθένο ελαιόλαδο

30 γρ. βούτυρο

Αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή

Ζεματάμε σε νερό που βράζει τον αρακά για 8 λεπτά και τον σουρώνουμε.

Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Σοτάρουμε τα πιτσούνια από όλες τις πλευρές για 15-20 λεπτά.

Βγάζουμε τα πιτσούνια και πετάμε το λάδι και το βούτυρο.

Ξαναβάζουμε τα πιτσούνια στην κατσαρόλα και προσθέτουμε αρακά, καρότα, κρεμμύδια, μπέικον, τα μαρούλια ψιλοκομμένα, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά.

Αλατοπιπερώνουμε, μουσκεύουμε με 3 ποτήρια νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 35 λεπτά.

Διάσημος πίνακας και αγαπημένο φαγητό του Picasso.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.