Υλικά
1 κιλό σταμναγκάθι Υλικά (για 4 άτομα)
4 πιπεριές Φλωρίνης
1 κρεμμύδι ξερό
150 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
500 γρ. ζωμός κότας
4 κ.σ. κάρι σκόνη πικάντικο
1 πιπεριά τσίλι (προσαρμόζουμε την ποσότητα ανάλογα με το πόσο καυτερό θέλουμε να γίνει το φαγητό)
500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
100 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
100 ml γάλα καρύδας
Για τον πουρέ καρότου
200 γρ. καρότο
500 ml νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα χόρτα κόβοντας λίγο το κοτσάνι τους, τα πλένουμε και τα ζεματίζουμε σε καυτό νερό.
Στη συνέχεια τα κρυώνουμε σε μπολ με πάγο για να μειώσουμε λίγο την πικράδα τους.
Ψιλοκόβουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, τα μαραίνουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο και ρίχνουμε το τσίλι και τις πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε τέταρτα.
Όταν μαραθούν καλά, προσθέτουμε τα χόρτα, αλάτι και πιπέρι, σβήνουμε με το ζωμό και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά σε κλειστή κατσαρόλα.
Παράλληλα βράζουμε τα καρότα με το νερό και μόλις μαλακώσουν τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ για να πάρουμε ένα σφιχτό πουρέ.
Μόλις είναι έτοιμα τα χόρτα, προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το κάρι και τον πουρέ καρότου για να δέσει η σάλτσα.
Στο τέλος σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τις καθαρισμένες γαρίδες και τις σερβίρουμε πάνω στα χόρτα.