Follow us

Σταμναγκάθι φρικασέ με πιπεριές Φλωρίνης, κάρι, γαρίδες σοτέ και μπίρα

Σταμναγκάθι φρικασέ με πιπεριές Φλωρίνης, κάρι, γαρίδες σοτέ και μπίρα

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό σταμναγκάθι

4 πιπεριές Φλωρίνης

1 κρεμμύδι ξερό

150 γρ. κρεμμύδι φρέσκο

500 γρ. ζωμός κότας

4 κ.σ. κάρι σκόνη πικάντικο

1 πιπεριά τσίλι (προσαρμόζουμε την ποσότητα ανάλογα με το πόσο καυτερό θέλουμε να γίνει το φαγητό)

500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες

100 ml ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

100 ml γάλα καρύδας

Για τον πουρέ καρότου

200 γρ. καρότο

500 ml νερό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα χόρτα­ κόβοντας λίγο το κοτσάνι τους, τα πλένουμε και τα ζεματίζουμε σε καυτό νερό.

Στη συνέχεια τα κρυώνουμε σε μπολ με πάγο για να μειώσουμε λίγο την πικράδα τους.

Ψιλοκόβουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, τα μαραίνουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο και ρίχνουμε το τσίλι και τις πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε τέταρτα.

Όταν μαραθούν καλά, προσθέτουμε τα χόρτα, αλάτι και πιπέρι, σβήνουμε με το ζωμό και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά σε κλειστή κατσαρόλα.

Παράλληλα βράζουμε τα καρότα με το νερό και μόλις μαλακώσουν τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ για να πάρουμε ένα σφιχτό πουρέ.

Μόλις είναι έτοιμα τα χόρτα, προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το κάρι και τον πουρέ καρότου για να δέσει η σάλτσα.

Στο τέλος σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τις καθαρισμένες γαρίδες και τις σερβίρουμε πάνω στα χόρτα.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.