Follow us

Καλιτσούνια κρητικά

Καλιτσούνια κρητικά

Υλικά

Υλικά

Για τη ζύμη

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αβγό ελαφρά χτυπημένο

1 φλιτζ. τσ. γάλα

2-3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

3/4 κιλού ξινομυζήθρα και ανθότυρο, ανακατεμένα

2 αβγά

1 κ.σ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Αναμειγνύουμε τα υλικά της ζύμης και προσθέτουμε τμηματικά λίγο νερό, ώστε να γίνει μια μέτρια ζύμη.

Την αφήνουμε να σταθεί 30 λεπτά.

Στο μεταξύ, αναμειγνύουμε τα υλικά της γέμισης.

Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο περίπου 4 χλσ.

και κόβουμε στρογγυλά πιτάκια με διάμετρο περίπου 8 χλσ.

Βάζουμε στη μέση από ένα κουταλάκι γέμιση και διπλώνουμε το πιτάκι σε σχήμα μισοφέγγαρου.

Πατάμε τις άκρες με πιρούνι, να κολλήσουν.

Τηγανίζουμε τα καλιτσούνια σε μπόλικο, καυτό ελαιόλαδο, αλλά αν τα θέλουμε πιο ελαφριά, μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο.

Τα σερβίρουμε σκέτα ή με μέλι, σαν επιδόρπιο.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.