Follow us

Τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο

Τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο

Υλικά

υλικά

600 γρ. φέτα

400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι Κρι Κρι 

150 γρ. φρέσκο βούτυρο (εκτός ψυγείου)

4 αβγά

1 φλ.τσ. αλεύρι που δουσκώνει μόνο του

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.

Βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι Κρι Κρι σε πυκνό σουρωτήρι να στραγγίξουν τα πολλά υγρά γιά 10'.

Λυώνουμε τη φέτα με πιρούνι, προσέχοντας να μη μείνουν μεγάλα κομμάτια.

Κρατάμε 1 κ.σ βούτυρο γιά το τέλος και χτυπάμε στο μίξερ το υπόλοιπο να αφρατέψει.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα.

Οταν ενωθούν, προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε λίγο ακόμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα μείγμα.

Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν, λίγο-λίγο, αναδεύοντας με σπάτουλα.

Οταν ενσωματωθεί όλο το αλεύρι προσθέτουμε τη φέτα, το μοσχοκάρυδο και αρκετό πιπέρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

Το αδειάζουμε σε στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο ταψάκι ή πυρέξ βουτυρωμένο.

Σκορπίζουμε στην επιφάνεια λίγο φρέσκο βούτυρο σε φλυδίτσες και βάζουμε την τυρόπιτα στο φούρνο γιά 40'-45', μέχρι να ροδίσει καλά από πάνω. tips: η τυρόπιτα μπορεί να ετοιμαστεί και χωρίς μίξερ, χτυπώντας τα υλικά με το σύρμα των αβγών.

Σ' αυτή την περίπτωση, χτυπάμε τα αβγά χωριστά πριν τα προσθέσουμε στο υπόλοιπο μείγμα.

Αν θέλουμε την τυρόπιτα πιό αφράτη χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή, που την προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά στο τέλος, αφού έχει μπει και η φέτα.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.