Follow us

Τυροπιτούλες εύκολες

Τυροπιτούλες εύκολες

Υλικά

Υλικά για 40 τυροπιτούλες

Για τη ζύμη:

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

1 κεσεδάκι ελαιόλαδο

1/2 κεσεδάκι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 κιλό αλεύρι (θα χρησιμοποιήσετε κάπως λιγότερο)

1 κ. γλ. αλάτι 

1/2 κ. γλ. ζάχαρη

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1 φλιτζάνι τσ. χλιαρό νερό*

Για τη γέμιση

1/2 κιλό φέτα τριμμένη

1/4 κιλό ανθότυρο

αλάτι, πιπέρι

1 αβγό

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε τη μαγιά, ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί καλά.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αφήνοντας τελευταίο το αλεύρι για να δούμε πόσο χρειάζεται, ώστε η ζύμη να μην κολλάει αλλά να είναι μαλακή και αφράτη, όχι σκληρή.

Ζυμώνουμε και αφήνουμε στην άκρη το ζυμάρι σκεπασμένο με μια καθαρή πετσέτα, για μισή ωρίτσα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση και τα ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.

Ανοίγουμε το ζυμάρι και σχηματίζουμε στρογγυλά πιτάκια, πάχους 1 εκ.

και διαμέτρου περίπου 7-8 εκ.

Τα δουλεύουμε με το χέρι να γίνουν σαν καλαθάκια και στο κέντρο βάζουμε ανάλογη γέμιση.

Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες αφήνοντας στη μέση τη γέμιση ακάλυπτη.

Μπορείτε να τα βάλετε και μέσα σε φορμάκια για ταρτάκια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ωρίτσα περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

Μόλις κρυώσουν τις κλείνουμε σε αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν για περισσότερες μέρες.

Βγαίνουν σαν τυροψωμάκια, όχι σαν κλασικές τυρόπιτες. * όταν βάζουμε το δάχτυλό μας θα πρέπει να το νιώθουμε χλιαρό κι αν μετρήσουμε μέχρι το δέκα θα πρέπει να αρχίσει να μας καίει.

Αυτή είναι η σωστή θερμοκρασία για να λιώσει καλά η μαγιά και να φουσκώσει το ζυμάρι μας.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.