Υλικά
Υλικά για 500 ml σάλτσας
4 κ. σ. βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι, πολύ λεπτοκομμένο
250 γρ. μαλακή φέτα, θρυμματισμένη
125 γρ. μανούρι, θρυμματισμένο
185 ml κρέμα γάλακτος (πλήρη) ή γιαούρτι στραγγιστό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα πάπρικα ή κάρι ή κάποιο άλλο μπαχαρικό του γούστου μας (προαιρετικά)
Παρασκευή
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια φαρδιά κατσαρόλα, σε χαμηλή ή μέτρια θερμοκρασία.
Προσθέτουμε το κρεμμύδια και το αφήνουμε να μαραθεί για 3-4 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα τυριά και την κρέμα γάλακτος (ή το γιαούρτι) κι ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια κρεμώδης σάλτσα.
Απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά, τρίβουμε το πιπέρι με το μύλο και αν θέλουμε προσθέτουμε το μπαχαρικό που επιλέξαμε. Συνοδεύει ψητά κρέατα ή γαρίδες σχάρας ή χρησιμοποιείται ως ντιπ.