Follow us

Μελιτζανοσαλάτα πικάντικη, με ντομάτα

Μελιτζανοσαλάτα πικάντικη, με ντομάτα

Υλικά

υλικά

1 κ. μελιτζάνες μέτριες προς μεγάλες (όποιο είδος προτιμάτε)

1 κ. ώριμες ντομάτες

4 σκ. σκόρδου

1/2 κ.γ. χαρίσσα (καυτερή σάλτσα)

1/2 κ.γ. κίμινο σε σκόνη

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

1/2 λεμόνι, το χυμό

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Ζεματίζουμε τις ντομάτες και τις ξεφλουδίζουμε, κατόπιν τις κόβουμε σε κυβάκια 1/2 εκ.

και τις βάζουμε σε σουρωτήρι.

Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε κυβάκια 1 εκ.

περίπου και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.

Κατόπιν τις στεγνώνουμε και τις τηγανίζουμε ελάχιστα σε ελαιόλαδο να πάρουν χρώμα, προσθέτοντας στο τέλος τα σκόρδα, κομμένα στη μέση για 1'.

Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι τις ντομάτες και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Προσθέτουμε αλάτι και αφήνουμε να σιγοψηθούν μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά, ανακατεύοντας με πιρούνι, προσεκτικά.

Οταν πήξει το μείγμα αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον μαϊντανό, τη χαρίσσα, το λεμόνι και το ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα τουλάχιστον πριν το σερβίρισμα.

Γαρνίρουμε με μαϊντανό και μαύρες ελιές.

σημ. πρόκειται για τη μαροκινή σαλάτα zaalouk

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.