Follow us

Μελιτζανοκεφτέδες

Μελιτζανοκεφτέδες

Υλικά

υλικά

1 κ. μελιτζάνες (όποιες προτιμάτε), όσο γίνεται χωρίς σπόρους

2 αβγά μεσαία

1/2 φλ.τσ. φέτα χοντροτριμμένη

3/4 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα

3 σκ. σκόρδου τριμμένες

3/4 φλ. τσ. φρυγανιά τριμμένη

αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Πλένουμε, καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε χοντρές φέτες και τις βάζουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό για 15' περίπου (από τη στιγμή που βράζουν).

Τις μεταφέρουμε σε σουρωτήρι και πιέζουμε να φύγει το νερό.

Βγάζουμε τη φλούδα και τις πολτοποιούμε με το πιρούνι ή στο μπλέντερ.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό, τα αβγά χτυπημένα, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε να γίνουν ένα μείγμα.

Μπορεί να χρειαστεί λίγη φρυγανιά ακόμη, αν είναι πολύ αραιό (δεν απαιτούμε να πλάθεται πολύ εύκολα).

Στο τέλος προσθέτουμε τη φέτα κι ανακατεύουμε λίγο ακόμα.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο.

Παίρνουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού μια ανάλογη ποσότητα, πλάθουμε τον κεφτέ, αλευρώνουμε προσεκτικά και ρίχνουμε στο τηγάνι.

Χρειάζονται μέτρια φωτιά και προσεκτικό γύρισμα.

Τους τακτοποιούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Τρώγονται ζεστοί αλλά και κρύοι.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.