Υλικά
Υλικά
2 φύλλα έτοιμης σφολιάτας
8 τυράκια τριγωνάκια (κρεμώδες τυρί, σε συσκευασία των 8 τεμαχίων)
1 κρόκος αβγού, χτυπημένος με μερικές σταγόνες νερό
σουσάμι
Παρασκευή
Ανοίγουμε τα φύλλα της σφολιάτας με τον πλάστη και τα κόβουμε σε 16 τρίγωνα, οκτώ στο μέγεθος των τυριών και άλλα οκτώ που θα πρέπει να είναι από 1 εκ.σε κάθε πλευρά τους μεγαλύτερα από τα τυράκια.
Βάζουμε από ένα τυράκι-τριγωνάκι σε κάθε μικρότερο τρίγωνο, το σκεπάζουμε με το μεγαλύτερο τρίγωνο σφολιάτας, πιέζουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα μας για να κλείσει γύρω-γύρω.
Τοποθετούμε τα τριγωνάκια σε ένα ελαφρά λαδωμένο αντικολλητικό ταψί, περνάμε την επιφάνεια της ζύμης με το αβγό, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο και την πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε τα τριγωνάκια μας σε προθερμασμένο, στους 200ο С, φούρνο για 10 λεπτά.
Τα σερβίρουμε πολύ ζεστά, συνοδεύοντας τα με μια πράσινη σαλάτα, αρτυσμένη με μια ξιδάτη βινεγκρέτ.
Θ.Τ.