Follow us

Τυρόπιτα με βάση από φρυγανιά

Τυρόπιτα με βάση από φρυγανιά

Υλικά

Υλικά

Για τη βάση

600 γρ. φρυγανιές

300 γρ. βούτυρο ή  μαργαρίνη

3 ασπράδια αβγού

Για τη γέμιση

600 γρ. φέτα

600 γρ. κασέρι

500 ml γάλα

½ φλ. κορνφλάουρ

Ξύσμα ενός λεμονιού

3 κρόκοι + 3 ολόκληρα αβγά

1 φλ. φρέσκα ψιλοκομμένα αρωματικά βότανα (ρίγανη, δεντρολίβανο, δυόσμος, λουΐζα, θυμάρι)

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη.

Τρίβουμε στη μουλινέτα τις φρυγανιές και τις ανακατεύουμε με το βούτυρο ή τη μαργαρίνη φτιάχνοντας ένα μείγμα σαν ψίχουλα.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.

Την ενσωματώνουμε απαλά στο μείγμα της φρυγανιάς. Βουτυρώνουμε τον πάτο και τα πλαϊνά ενός παραλληλόγραμμου ταψιού.

Ρίχνουμε μέσα το μείγμα της φρυγανιάς και το απλώνουμε ισόπαχα με το πίσω μέρος ενός λαδωμένου κουταλιού.

Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: διαλύουμε το κορνφλάουρ στο γάλα, χτυπάμε καλά τα αβγά σε μεγάλο μπολ και ενσωματώνουμε το μείγμα γάλα –κορνφλάουρ χτυπώντας με τον αβγοδάρτη.

Ρίχνουμε μέσα τη φέτα χωρισμένη σε τρίμματα με το πιρούνι και το κασέρι τριμμένο στη χοντρή μεριά του τρίφτη, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα αρωματικά χόρτα και το ξύσμα λεμονιού.

Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε το αλάτι.

Ρίχνουμε το μείγμα επάνω στη βάση της φρυγανιάς.

Ψήνουμε γύρω στα 45 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια.

Αφήνουμε την τυρόπιτα να μείνει μισή ώρα πριν την κόψουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.