Follow us

Kροκέτες με ζαμπόν και τυρί

Kροκέτες με ζαμπόν και τυρί

Υλικά

Υλικά

400 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο

1 ½ φλ. τυρί κασέρι ή γραβιέρα ψιλοκομμένο

2 κ.σ. βούτυρο

½ φλ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες

4 -5 φλ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί

4 αυγά

Αλεύρι

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να λιώσει και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν, γύρω στα 10 λεπτά.

Τα μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε το ζαμπόν, το τυρί και 3 φλ.

ψίχουλα ψωμιού και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα 3 αβγά χτυπημένα, ανακατεύουμε πάλι καλά, δοκιμάζουμε το αλάτι και ρίχνουμε πιπέρι.Πλάθουμε τις κροκέτες με βρεγμένα χέρια στο σχήμα που έχουν τα σουτζουκάκι.

Τις αραδιάζουμε σε δίσκο καλυμμένο με λαδόκολλα και τις αφήνουμε σκεπασμένες με μεμβράνη στο ψυγείο για μισή ώρα.

Βάζουμε σε ξεχωριστά μπολ ​τα ψίχουλα του ψωμιού, και το 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο με 2 κ.σ νερό.

Περνάμε κάθε κροκέτα πρώτα από το αβγό και μετά από τα ψίχουλα και τινάζουμε να φύγουν τα περισσά ψίχουλα.

Την τοποθετούμε πάλι στο δίσκο.

Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει το μείγμα και αφήνουμε τις κροκέτες στο ψυγείο σκεπασμένες με μεμβράνη για άλλη μισή ώρα.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το σπορέλαιο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι -χρειαζόμαστε γύρω στα 3 εκ.-, και τηγανίζουμε λίγες -λίγες τις κροκέτες μέχρι να χρυσίσουν.

Τις μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Αφήνουμε το λάδι να κάψει πάλι πριν βάλουμε στο τηγάνι την επομένη δόση.

Σερβίρουμε αμέσως.

Α.Τ.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.