Υλικά
8 μέτριες αγκινάρες Υλικά
4 μέτρια λεμόνια
300 γρ. γκοργκοντζόλα
100 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.γ. φύλλα από φρέσκο θυμάρι
2 κ.γ. + 1 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
3 κ.σ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
2 -3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε νερό μαζί με τον χυμό 3 λεμονιών, ρίχνουμε μέσα τις αγκινάρες και τις μαγειρεύουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην λιώσουν.
Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε την γκοργκοντζόλα με την κρέμα γάλακτος, το θυμάρι, τις 2 κ.σ μαϊντανό και αλατοπίπερο.
Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε τα ψίχουλα του ψωμιού με τη 1 κ.σ μαϊντανό.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
γεμίζουμε τις αγκινάρες με το μείγμα του τυριού και τις βάζουμε σε ταψί.
Πασπαλίζουμε κάθε αγκινάρα με το μείγμα ψίχουλα ψωμιού-μαϊντανός και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Τις ψήνουμε μέχρι να πάρουν τα ψίχουλα χρυσοκάστανο χρώμα γύρω στα 25 λεπτά.
Σερβίρουμε με λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
A.T.