Follow us

Ψητές αγκινάρες με τυρί γκοργκοντζόλα και αρωματικά βότανα

Ψητές αγκινάρες με τυρί γκοργκοντζόλα και αρωματικά βότανα

Υλικά

Υλικά

8 μέτριες αγκινάρες 

4 μέτρια λεμόνια

300 γρ. γκοργκοντζόλα

100 ml κρέμα γάλακτος

2 κ.γ. φύλλα από φρέσκο θυμάρι

2 κ.γ. + 1 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος 

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

3 κ.σ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί

2 -3 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε νερό μαζί με τον χυμό 3 λεμονιών, ρίχνουμε μέσα τις αγκινάρες και τις μαγειρεύουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην λιώσουν.

Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε την γκοργκοντζόλα με την κρέμα γάλακτος, το θυμάρι, τις 2 κ.σ μαϊντανό και αλατοπίπερο.

Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε τα ψίχουλα του ψωμιού με τη 1 κ.σ μαϊντανό.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

γεμίζουμε τις αγκινάρες με το μείγμα του τυριού και τις βάζουμε σε ταψί.

Πασπαλίζουμε κάθε αγκινάρα με το μείγμα ψίχουλα ψωμιού-μαϊντανός και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Τις ψήνουμε μέχρι να πάρουν τα ψίχουλα χρυσοκάστανο χρώμα γύρω στα 25 λεπτά.

Σερβίρουμε με λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

A.T.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές