Υλικά
υλικά
4-5 μεγάλες γλυκές πιπεριές, κόκκινες ή πράσινες
300 γρ. ντομάτες
3 μεγάλα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
50 γρ. ελιές μαύρες ή πράσινες (όχι πικρές), χωρίς το κουκούτσι
ξύδι από κρασί
ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε την καθεμία στα τέσσερα.
Κόβουμε και τις ντομάτες στα τέσσερα και βγάζουμε τα σπόρια.
Κόβουμε τις ελιές.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε 4 κ.σ ελαιόλαδο και μαραίνουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας συχνά.
Μετά από 4' προσθέτουμε τις πιπεριές και τέλος τις ντομάτες και αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά περίπου 10΄.
Ρίχνουμε τότε τις ελιές και 3-4 κ.σ ξύδι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά οι πιπεριές χωρίς να λυώσουν. Σερβίρουμε κρύο σαν συνοδευτικό για κρεατικά ή επάνω σε φρυγανισμένο ψωμί για ορεκτικό.
Γίνεται και σάλτσα για ζυμαρικά. Σημ.
Αυτή είναι η κλασική, ελαφριά σικελιάνικη συνταγή που μπορείτε, όμως, να της προσθέσετε υλικά όπως η κάππαρη, λίγη ρίγανη και μαϊντανό ή βασιλικό στο τέλος.
Επίσης μπορείτε να προσθέσετε σκόρδο.