Follow us

Μεσογειακή τάρτα λαχανικών, χωρίς φύλλο


Μεσογειακή τάρτα λαχανικών

Υλικά

Υλικά για 6 άτομα

Για τη ζύμη (χυλός):

3 αβγά

40 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο

90 γρ.  κρέμα γάλακτος

90 ml γάλα

Για τη "γέμισή" της:

5 κολοκυθάκια, κομμένα σε κυβάκια

45 γρ. μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι τους, ψιλοκομμένες

60 γρ λιαστές ντομάτες (όχι σε ελαιόλαδο), ψιλοκομμένες

2 κ. σ. ελαιόλαδο

4 φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού, ψιλοκομμένα

1 κ. κ. κάρι σε σκόνη

45 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη

10 γρ. βούτυρο 

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Χτυπάμε τα αβγά και σιγά-σιγά, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ενσωματώνουμε το αλεύρι, την κρέμα γάλακτος και το γάλα μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφρώς αραιή ζύμη που θα θυμίζει χυλό.

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια, ελαφρά, για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τις ελιές και τις λιαστές ντομάτες και στη συνέχεια το κάρι και τον βασιλικό, ανακατεύουμε και απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και το τυρί.

Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα με διάμετρο 26 εκ.

Ρίχνουμε το μείγμα με τα κολοκυθάκια και τα περιχύνουμε με το χυλό που φτιάξαμε.

Ψήνουμε την τάρτα μας σε προθερμασμένο, στους 140ο ?, φούρνο για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της.

Την σερβίρουμε ζεστή συνοδεύοντας την με μια ανάμεικτη, πράσινη σαλάτα με μια ελαφρά ξιδάτη βινεγκρέτ. Θ.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.